Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pasztetowe grzanki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 11 - 12 osób


Składniki

  • 12 sztuk kromek bułki paryskiej
  • 1 łyżka  masła
  • 25 dag  pasztetówki
  • 12 sztuk cienkich plastrów sera tylżyckiego
  • 2-3 łyżki  ketchupu
  • 1 sztuka mały kiszony ogórek
  • 1 sztuka szalotka lub dymka
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • 1 szczypta  soli
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek i szalotkę obrać i posiekać w drobną kostkę. Wymieszać z ketchupem. Doprawić do smaku solą i mieloną papryką.
  2. Każdą kromkę pieczywa posmarować pasztetówką i położyć plaster sera. Wierzch posmarować przygotowaną pastą ogórkowo - ketchupową.
  3. Kromki ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, do czasu aż ser się roztopi.
  4. Przed podaniem udekorować pietruszką.
Smacznego!


Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE