Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pasztetowe krakersy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 20 sztuk krakersów
  • 270 g  pasztetu drobiowego
  • 1 łyżka  musztardy
  • 3 dag  masła
  • 3 łyżki  śmietanki
  • 1/2 łyżeczki  pasty z sardeli
  • 4 sztuki ostre papryczki konserwowe
  • 1 sztuka pomidor
  • natka pietruszki
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. 2 papryczki posiekać. Pomidor umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki i koperek umyć, osuszyć i poobrywać małe listki do dekoracji.
  2. Do pasztetu dodać masło, musztardę, pastę z sardeli i śmietanę. Zmiksować na gładką masę.
  3. Krem pasztetowy przełożyć do szprycy i udekorować nim krakersy. Każdy krakers z masą przykryć jeszcze jednym ciastkiem. Wierzch udekorować masą pasztetową, pomidorem, papryką, natką pietruszki i koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE