Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
20 sztuk krakersów
270 g pasztetu drobiowego
1 łyżka musztardy
3 dag masła
3 łyżki śmietanki
1/2 łyżeczki pasty z sardeli
4 sztuki ostre papryczki konserwowe
1 sztuka pomidor
natka pietruszki
koperek
|
|
Sposób przyrządzania:
- 2 papryczki posiekać. Pomidor umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki i koperek umyć, osuszyć i poobrywać małe listki do dekoracji.
- Do pasztetu dodać masło, musztardę, pastę z sardeli i śmietanę. Zmiksować na gładką masę.
- Krem pasztetowy przełożyć do szprycy i udekorować nim krakersy. Każdy krakers z masą przykryć jeszcze jednym ciastkiem. Wierzch udekorować masą pasztetową, pomidorem, papryką, natką pietruszki i koperkiem.
Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni