Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
50 sztuk pieczarek
1 łyżka oliwy
500 sztuk białego wina
5 łyżek sherry
1 łyżka soku cytrynowego
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 sztuka pepperoni
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki opłukać, osuszyć i podsmażyć na oliwie.
- Dodać białe wino, sherry i sok cytrynowy. Gotować około 5 minut.
- Przez ten czas obrać czosnek i wycisnąć do wina. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Pepperoni oczyścić, opłukać i przepołowić, następnie usunąć nasadę ogonka i nasiona, i pokroić w cienkie plastry.
- Wymieszać wszystkie składniki. Podawać na ciepło albo na zimno.
Źródło przepisu: książka kucharska























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!