Dzisiaj jest: Wtorek, 26.01.2021 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pieczarki duszone w białym winie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 sztuk pieczarek
  • 1 łyżka  oliwy
  • 500 sztuk białego wina
  • 5 łyżek  sherry
  • 1 łyżka  soku cytrynowego
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka pepperoni
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki opłukać, osuszyć i podsmażyć na oliwie.
  2. Dodać białe wino, sherry i sok cytrynowy. Gotować około 5 minut.
  3. Przez ten czas obrać czosnek i wycisnąć do wina. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Pepperoni oczyścić, opłukać i przepołowić, następnie usunąć nasadę ogonka i nasiona, i pokroić w cienkie plastry.
  5. Wymieszać wszystkie składniki. Podawać na ciepło albo na zimno.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE