Dzisiaj jest: Poniedziałek, 27.03.2023 Imieniny: Lidii i Ernesta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczarki marynowane z chili


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  pieczarek
  • 2-5 ząbków  czosnku
  • sól
  • 2 łyżki  oliwy
  • pieprz świeżo zmielony
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 2-3 sztuki strąki papryki chili
  • 3 łyżki  octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Ząbki czosnku obrać i rozgnieść. Pieczarki gotować 3-5 minut w dużej ilości osolonej wody. Wyjąć, osączyć, przełożyć wraz z czosnkiem do miski i wymieszać.
  2. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Chili oczyścić, opłukać i przepołowić, usunąć ogonki i nasiona, drobno posiekać i dodać do innych składników.
  3. Ocet dobrze wymieszać z oliwą i natką pietruszki, doprawić pikantnie solą i pieprzem. Zalać składniki dressingiem, odstawić na co najmniej 6 godzin, aby się przegryzły. Od czasu do czasu zamieszać naczyniem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE