Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 9 osób
Składniki
1/2 kg dużych pieczarek
natka pietruszki
1 sztuka jajko
1 łyżka bułki tartej
15 dag startego sera gouda
2-3 łyżki masła
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki obierz i odetnij nóżki. Trzonki pokrój w drobną kostkę i podsmaż je na łyżce masła. Zdejmij z patelni i przestudź. Do przestudzonych pieczarek dodaj jajko, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Kapelusze pieczarek ułóż do góry dnem na wysmarowanej masłem blasze do pieczenia i posól. Wypełnij je masą z trzonków. Wierzch posyp startym żółtym serem.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekaj przez 30 minut.
Źródło przepisu: gazetka przepisy czytelników