Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczarki pod serową kołderką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 9 osób


Składniki

  • 1/2 kg  dużych pieczarek
  • natka pietruszki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • 15 dag  startego sera gouda
  • 2-3 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki obierz i odetnij nóżki. Trzonki pokrój w drobną kostkę i podsmaż je na łyżce masła. Zdejmij z patelni i przestudź. Do przestudzonych pieczarek dodaj jajko, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Kapelusze pieczarek ułóż do góry dnem na wysmarowanej masłem blasze do pieczenia i posól. Wypełnij je masą z trzonków. Wierzch posyp startym żółtym serem.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekaj przez 30 minut.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazetka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE