Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczarki zapiekane z czosnkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 250 g  pieczarek
  • 2 sztuki duże ząbki czosnku
  • 6 sztuk niedużych liści laurowych
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  grubo zmielonego pieprzu
  • sól
  • oliwa
  • kawałek papryczki pepperoni
  • 4 łyżki  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek pokrój w drobną kostkę (nie siekaj). Pepperoni potnij na cienkie paski.
  2. Pieczarki umyj, osusz papierowym ręcznikiem i włóż do żaroodpornego naczynia. Dodaj liście laurowe, posyp czosnkiem, pepperoni i pieprzem, posól. Skrop delikatnie sokiem z cytryny, a następnie obficie oliwą.
  3. Wstaw na 5-7 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, a potem zwiększ temperaturę do 220 stopni i zapiekaj przez kolejne 5 minut. Podczas pieczenia kilka razy przemieszaj pieczarki.
  4. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj z białym pieczywem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE