Dzisiaj jest: Czwartek, 10.10.2024 Imieniny: Pauliny i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pikantna pasta serowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  białego sera
  • 10 dag  sera rokpol
  • 1 łyżka  masła roślinnego
  • pół szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 2 sztuki jaja
  • pół łyżeczki musztardy
  • po łyżeczce papryki i kminku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Biały ser i rokpol przetrzeć przez sito. Do masy serowej dodać łyżkę masła i ucierając, stopniowo wlewać około pół szklanki lekko kwaśnej śmietany.
  2. Pastę doprawić sproszkowaną papryką, solą, musztardą. Dodać jeszcze łyżeczkę sparzonego wrzątkiem kminku i ugotowane jaja na twardo, przetarte przez sito.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE