Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 30 dag białego sera
- 10 dag sera rokpol
- 1 łyżka masła roślinnego
- pół szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego
- 2 sztuki jaja
- pół łyżeczki musztardy
- po łyżeczce papryki i kminku
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Biały ser i rokpol przetrzeć przez sito. Do masy serowej dodać łyżkę masła i ucierając, stopniowo wlewać około pół szklanki lekko kwaśnej śmietany.
- Pastę doprawić sproszkowaną papryką, solą, musztardą. Dodać jeszcze łyżeczkę sparzonego wrzątkiem kminku i ugotowane jaja na twardo, przetarte przez sito.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników