Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pikantna pasta serowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  białego sera
  • 10 dag  sera rokpol
  • 1 łyżka  masła roślinnego
  • pół szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 2 sztuki jaja
  • pół łyżeczki musztardy
  • po łyżeczce papryki i kminku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Biały ser i rokpol przetrzeć przez sito. Do masy serowej dodać łyżkę masła i ucierając, stopniowo wlewać około pół szklanki lekko kwaśnej śmietany.
  2. Pastę doprawić sproszkowaną papryką, solą, musztardą. Dodać jeszcze łyżeczkę sparzonego wrzątkiem kminku i ugotowane jaja na twardo, przetarte przez sito.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE