Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
4 sztuki kromki białego pieczywa tostowego
1 łyżka masła
1 sztuka cebula
1 sztuka puszka filetów anchois
2 sztuki jajka ugotowane na twardo
1 sztuka pomidor
4 łyżki startego sera gouda
1 szczypta pieprzu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Anchois odsącz z zalewy i drobno posiekaj. Cebulę i jajka obierz, drobno posiekaj. Anchois, cebulę i jajka wymieszaj. Dopraw pieprzem.
- Pomidor sparz, obierz ze skórki i pokrój na 4 grube plastry.
- Kromki chleba posmaruj masłem. Na każdej połóż plaster pomidora, przykryj go pastą rybno-jajeczną i posyp startym serem.
- Tak przygotowane grzanki ułóż na blasze i zapiekaj 8 minut w temperaturze 250 st. C.
Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem