Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pikantne tosty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kromki białego pieczywa tostowego
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka puszka filetów anchois
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 sztuka pomidor
  • 4 łyżki  startego sera gouda
  • 1 szczypta  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Anchois odsącz z zalewy i drobno posiekaj. Cebulę i jajka obierz, drobno posiekaj. Anchois, cebulę i jajka wymieszaj. Dopraw pieprzem.
  2. Pomidor sparz, obierz ze skórki i pokrój na 4 grube plastry.
  3. Kromki chleba posmaruj masłem. Na każdej połóż plaster pomidora, przykryj go pastą rybno-jajeczną i posyp startym serem.
  4. Tak przygotowane grzanki ułóż na blasze i zapiekaj 8 minut w temperaturze 250 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE