Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Podudzia kurczaka z orzeszkami pinii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • 8-10 sztuk podudzi kurczaka
  • pieprz
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 50 sztuk orzeszków pinii
  • 200 sztuk białego wina

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebulę obrać, następnie posiekać w małą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić czosnek z cebulą.
  2. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć ze wszystkich stron na brązowy kolor. Wlać ocet winny. Dodać pinię, wlać wino i wszystko powoli dusić pod przykryciem.
  3. Od czasu do czasu odwracać kurczaka. Po około 35 minutach mięso powinno być miękkie i odchodzić od kości.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE