Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Podudzia kurczaka z orzeszkami pinii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • 8-10 sztuk podudzi kurczaka
  • pieprz
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 50 sztuk orzeszków pinii
  • 200 sztuk białego wina

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebulę obrać, następnie posiekać w małą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić czosnek z cebulą.
  2. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć ze wszystkich stron na brązowy kolor. Wlać ocet winny. Dodać pinię, wlać wino i wszystko powoli dusić pod przykryciem.
  3. Od czasu do czasu odwracać kurczaka. Po około 35 minutach mięso powinno być miękkie i odchodzić od kości.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE