Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Pomidory koktajlowe suszone i marynowane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 g  pomidorów koktajlowych
  • sól morska gruba
  • 1 łyżka  nasion kopru włoskiego
  • 2 sztuki suszone strąki czerwonej papryki chili
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Nagrzać piekarnik to temperatury 120oC. Pomidory oczyścić, opłukać i osuszyć, następnie przepołowić i ułożyć na blaszce powierzchnią krojenia do góry. Posypać solą morską. Suszyć pomidory w nagrzanym wcześniej piekarniku co najmniej 6 godzin, od czasu do czasu odwracać. Kiedy całkowicie się ususzą, wyjąć i ostudzić.
  2. Ostudzone pomidory włożyć do naczynia, zalać gotującą wodą i pozostawić na 10 minut, aby naciągnęły. Następnie osączyć i starannie osuszyć papierowym ręcznikiem. Pomidory wymieszać z nasionami kopru włoskiego i przełożyć do zamykanego naczynia.
  3. Chili lekko rozkruszyć i dodać do pomidorów. Wszystko zalać oliwą, tak aby przykryła pomidory. Przed podaniem odstawić danie na co najmniej 24 godziny, żeby naciągnęło smakiem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE