Dzisiaj jest: Piątek, 09.12.2022 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Pomidory nadziewane kremem grzybowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk średniej wielkości pomidorów
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 250 g  pieczarek
  • 1 pęczek  świeżej bazylii
  • 4 sztuki gałązki świeżego tymianku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki  sera Mascarpone
  • 2/3 szklanki  sera kremowego
  • 1 łyżeczka  musztardy

Sposób przyrządzania:

  1. Odkrój czubki pomidorów i odłóż "wieczka". Delikatnie wydrąż miąższ i pestki. Wnętrze pomidorów posyp solą. Osusz pomidory układając je przecięciem do dołu na papierowym ręczniku.
  2. Pokrój grzyby. Miksuj pieczarki, miąższ pomidorów, bazylię (pozostawiając trochę do dekoracji), tymianek, czosnek i oliwę do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Przełóż do dużej miski. Wymieszaj z oboma gatunkami sera i musztardą.
  3. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj dokładnie. Napełnij wnętrza wydrążonych pomidorów kremem grzybowym i schładzaj przez co najmniej 1 godzinę. Udekoruj pozostałymi listkami bazylii, podawaj schłodzone.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 11


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE