Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 8 sztuk średnich dojrzałych pomidorów
- 1 szklanka groszku konserwowego
- majonez
- parówka
- 2 sztuki jaja na twardo
- 2 sztuki cebule
- sałata
- ogórek kiszony
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Skroić wierzchołki umytych pomidorów, wyjąć łyżeczką pestki z częścią miąższu. Połączyć groszek, pokrojoną w kostkę parówkę, jaja, majonez, sól i pieprz.
- Przygotowaną pastą napełnić wydrążone pomidory, na wierzchu ułożyć po krążku cebuli i przykryć delikatnie ściętym krążkiem tak, aby z boków było widać nadzienie.
- Posypać natką pietruszki ewentualnie pokrojoną w kostkę cebulą. Podawać na ozdobionym sałatą i kiszonymi ogórkami talerzu.
Źródło przepisu: książka przepisy