Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pomidory nadziewane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 8 sztuk średnich dojrzałych pomidorów
  • 1 szklanka  groszku konserwowego
  • majonez
  • parówka
  • 2 sztuki jaja na twardo
  • 2 sztuki cebule
  • sałata
  • ogórek kiszony
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Skroić wierzchołki umytych pomidorów, wyjąć łyżeczką pestki z częścią miąższu. Połączyć groszek, pokrojoną w kostkę parówkę, jaja, majonez, sól i pieprz.
  2. Przygotowaną pastą napełnić wydrążone pomidory, na wierzchu ułożyć po krążku cebuli i przykryć delikatnie ściętym krążkiem tak, aby z boków było widać nadzienie.
  3. Posypać natką pietruszki ewentualnie pokrojoną w kostkę cebulą. Podawać na ozdobionym sałatą i kiszonymi ogórkami talerzu.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE