Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.07.2020 Imieniny: Łucji i Dominika



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Przystawka pomidorowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 3 sztuki pomidory
  • 2 łyżki  serka białego naturalnego
  • 2 łyżki  gęstego jogurtu
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 ząbek  czosnku
  • 50 g  twardego żółtego sera
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, białym serkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Pomidory ułóż na półmisku. Każdy plaster posmaruj sosem majonezowym i posyp startym serem oraz posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE