Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Przystawka pomidorowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 3 sztuki pomidory
  • 2 łyżki  serka białego naturalnego
  • 2 łyżki  gęstego jogurtu
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 ząbek  czosnku
  • 50 g  twardego żółtego sera
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, białym serkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Pomidory ułóż na półmisku. Każdy plaster posmaruj sosem majonezowym i posyp startym serem oraz posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE