Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 25 dag  sera goudy
  • 5 dag  rokpola
  • 15 dag  czosnkowego sera topionego
  • 2 łyżki  serka homogenizowanego
  • pół strąka papryki
  • 10 dag  zmielonych orzechów włoskich
  • 10 dag  ugotowanego szpinaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sery dwukrotnie zemleć i wymieszać, aby powstała jednorodna masa. Na końcu porcjami dodawać serek homogenizowany.
  2. Na przeźroczystej folii spożywczej ułożyć masę serową w prostokąt o grubości pół centymetra. Szpinak rozłożyć równomiernie na całej powierzchni sera.
  3. Paprykę pokroić w paski o szerokości centymetra i ułożyć wzdłuż jednego boku masy serowej.
  4. Masę zwinąć w roladę, rozpoczynając od boku przybranego papryką(w czasie zwijania odrywać folię). Roladę obtoczyć w mielonych orzechach i wstawić do lodówki. Kroić mocno schłodzoną(nożem namoczonym we wrzątku). Ułożyć na półmisku.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE