Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 25 dag sera goudy
- 5 dag rokpola
- 15 dag czosnkowego sera topionego
- 2 łyżki serka homogenizowanego
- pół strąka papryki
- 10 dag zmielonych orzechów włoskich
- 10 dag ugotowanego szpinaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sery dwukrotnie zemleć i wymieszać, aby powstała jednorodna masa. Na końcu porcjami dodawać serek homogenizowany.
- Na przeźroczystej folii spożywczej ułożyć masę serową w prostokąt o grubości pół centymetra. Szpinak rozłożyć równomiernie na całej powierzchni sera.
- Paprykę pokroić w paski o szerokości centymetra i ułożyć wzdłuż jednego boku masy serowej.
- Masę zwinąć w roladę, rozpoczynając od boku przybranego papryką(w czasie zwijania odrywać folię). Roladę obtoczyć w mielonych orzechach i wstawić do lodówki. Kroić mocno schłodzoną(nożem namoczonym we wrzątku). Ułożyć na półmisku.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników