Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki filety śledziowe
2 sztuki jajka
1 sztuka cebula
sok z cytryny
2 łyżki oleju
rozmaryn
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w krążki. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na połówki.
- Wymoczone śledzie skrop sokiem z cytryny, obłóż plastrami cebuli i posyp rozmarynem. Polej olejem i odstaw na 60 minut do lodówki, a następnie wyjmij z zalewy i osusz papierowym ręcznikiem.
- Połówki jajek zawijaj w osączone z oleju filety śledziowe i zepnij wykałaczkami. Każdą roladkę przekrój na dwie części.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza