Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Roladki z papryki nadziewane kozim serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki podłużne czerwone papryki
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1/2 sztuki cytryny
  • 175 sztuk łagodnego sera koziego
  • 2 sztuki gałązki oregano
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę oczyścić, opłukać i przepołowić, następnie usunąć nasadę ogonka i gniazdo nasienne. Połówki papryki przekroić wzdłuż na cztery części.
  2. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, ćwiartki papryki dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie ostudzić, nie zdejmując z patelni. Przez ten czas cytrynę umyć i zetrzeć skórkę, obrać i wycisnąć sok.
  3. Ser kozi pokruszyć, wymieszać ze skórką cytrynową, 1 łyżką oliwy i ewentualnie wywarem z papryki. Do masy serowej dodać oregano i doprawić do smaku solą, odrobiną soku z cytryny i dużą ilością pieprzu.
  4. Ostudzoną paprykę osączyć. Masą serową posmarować paski papryki i zrolować, rozpoczynając od węższego końca. Roladki spiąć mocno drewnianą szpadką. Ułożyć na tacy i pozostawić pod przykryciem na co najmniej 1 godzinę, aby naciągnęły.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE