Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Rolmopsy ze śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 12 sztuk filetów śledziowych
  • 300 g  śliwek węgierek
  • 1/2 szklanki  oliwy lub oleju
  • 1/2 sztuki cytryny
  • cukier
  • 50 g  migdałów
  • 50 g  orzechów laskowych
  • pieprz czarny
  • 1 łyżka  siekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Filety zwiń w ruloniki i ułóż w salaterce.
  2. Migdały i orzechy posiekaj.
  3. Śliwki przekrój na połówki i wyjmij pestki. Śliwki wrzuć do garnuszka, zalej 3-4 łyżkami wody, zagotuj i duś 5 minut.
  4. Uduszone śliwki zmiksuj blenderem, przypraw sokiem z cytryny i cukrem. Dodaj posiekane migdały, orzechy i oliwę (olej), wymieszaj.
  5. Sosem polej śledzie i odstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem posyp koperkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE