Przygotowanie:
Kuchnia:
tajska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 12 sztuk dużych krewetek
- 10 dag makaronu ryżowego
- 3 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 8 sztuk płatów papieru ryżowego
- 48 sztuk świeżych listków kolendry
- 48 sztuk świeżych listków mięty
- 1 sztuka ogórek (oczyszczony z nasionek i pokrojony w słomkę)
- szczypiorek z 3 cebulek dymek
- 2 sztuki dojrzałe owoce mango (obrane i pokrojone w słomkę)
- Sos
- 3 łyżki sosu rybnego
- 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
- 2 łyżki wody
- 2.5 łyżeczki brązowego cukru
|
|