Dzisiaj jest: Poniedziałek, 07.10.2024 Imieniny: Marii i Marka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Salsa pomidorowa klasyczna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 450 sztuk pomidorów z puszki
  • 5 ząbków  czosnku
  • 2 łyżki  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • kmin rzymski
  • szczpyta słodkiej papryki w proszku
  • 4 łyżki  oliwy tłoczonej na zimno
  • 500 sztuk świeżych pomidorów

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory z puszki razem z sosem przełożyć do miksera i zmiksować. Czosnek obrać i wycisnąć do pomidorów.
  2. Dodać ocet winny z solą, pieprzem, kminem i papryką w proszku. Całość zmiksować, stopniowo dolewając oliwę.
  3. Świeże pomidory umyć i osuszyć, następnie usunąć nasadę ogonków i miąższ pokroić w ósemki.
  4. Plasterki pomidorów ułożyć na talerzu, polać sosem pomidorowym i opruszyć świeżo mielonym pieprzem. Przed podaniem wstawić na 30 minut do lodówki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE