Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Salsa pomidorowa klasyczna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 450 sztuk pomidorów z puszki
  • 5 ząbków  czosnku
  • 2 łyżki  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • kmin rzymski
  • szczpyta słodkiej papryki w proszku
  • 4 łyżki  oliwy tłoczonej na zimno
  • 500 sztuk świeżych pomidorów

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory z puszki razem z sosem przełożyć do miksera i zmiksować. Czosnek obrać i wycisnąć do pomidorów.
  2. Dodać ocet winny z solą, pieprzem, kminem i papryką w proszku. Całość zmiksować, stopniowo dolewając oliwę.
  3. Świeże pomidory umyć i osuszyć, następnie usunąć nasadę ogonków i miąższ pokroić w ósemki.
  4. Plasterki pomidorów ułożyć na talerzu, polać sosem pomidorowym i opruszyć świeżo mielonym pieprzem. Przed podaniem wstawić na 30 minut do lodówki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE