Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 8 sztuk kromek chleba wiejskiego
- 20 dag tłustego twarożku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka masła
- 8 sztuk cienkich plasterków wędzonego łososia
- 2 sztuki czerwone cebule
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Twarożek przełożyć do miseczki. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać na gładką masę i schłodzić w lodówce.
- Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki.
- 4 kromki posmarować przyprawionym twarożkiem. Na wierzch położyć plasterki cebuli.
- Kolejne 4 kromki posmarować masłem i położyć na nich po 2 złożone na pół plasterki łososia.Przykryć kromkami z twarożkiem. Przekroić na trójkąty.
Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem