Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ser w cieście po asturyjsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 175 sztuk sera pleśniowego cabrales
  • 3 łyżki  mąki
  • 700 sztuk mleka
  • 2 łyżki  masła
  • 1 sztuka jajko
  • 3 plastry  keksu
  • oliwa do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ser pleśniowy zmiksować z mąką i mlekiem. Masło stopić na patelni. Dodać masę serową i cały czas mieszając, dusić około 15 minut na wolnym ogniu. Całość przełożyć do miski i odstawić, aby ostygła.
  2. Jajko roztrzepać na talerzu, keks drobno pokruszyć. Z zimnej masy serowej łyżką formować małe kluski. Następnie obtoczyć najpierw w jajku, następnie w pokruszonym keksie.
  3. Rozgrzać oliwę na głębokiej patelni. Smażyć porcjami na złoty brąz. Wyjąć kluski z tłuszczu, osączyć i podawać na ciepło.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE