Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ser z oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk twardego żółtego sera
  • 200 sztuk zielonych oliwek
  • 2 sztuki małe cebule
  • 8 ząbków  czosnku
  • 14 łyżek  oliwy
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ser pokroić na kawałki wielkości kęsa. Z oliwek usunąć pestki i przekroić na pół. Czosnek i cebulę obrać, cebulę drobno posiekać.
  2. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, wycisnąć na wierzch czosnek. Dodać oliwę i wszystko wymieszać.
  3. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody, drobno posiekać i dodać do sera. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przed podaniem marynować 2 godziny pod przykryciem. Podawać w temperaturze pokojowej.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE