Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ser z oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk twardego żółtego sera
  • 200 sztuk zielonych oliwek
  • 2 sztuki małe cebule
  • 8 ząbków  czosnku
  • 14 łyżek  oliwy
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ser pokroić na kawałki wielkości kęsa. Z oliwek usunąć pestki i przekroić na pół. Czosnek i cebulę obrać, cebulę drobno posiekać.
  2. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, wycisnąć na wierzch czosnek. Dodać oliwę i wszystko wymieszać.
  3. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody, drobno posiekać i dodać do sera. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przed podaniem marynować 2 godziny pod przykryciem. Podawać w temperaturze pokojowej.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE