Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Śledzie marynowane w czerwonym winie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk sprawionych filetów z matiasów (po 100 g)
  • 8 sztuk korniszonów (ze słoiczka)
  • 2 sztuki małe czerwone cebule
  • 1 łyżeczka  nasion gorczycy
  • 1 łyżeczka  ziaren pieprzu czerwonego
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 1 łyżka  miodu
  • 150 ml  wytrawnego czerwonego wina
  • 100 ml  czerwonego octu winnego
  • wykałaczki do spinania

Sposób przyrządzania:

  1. Matiasy i korniszony przekroić wzdłuż na pół. W każdą połówkę matiasa zawinąć połówkę korniszona i spiąć śledzie wykałaczką. Roladki ułożyć jedna obok drugiej w szerokim naczyniu.
  2. Cebule obrać, pokroić na cienkie talarki i równomiernie rozłożyć na śledziach.
  3. Do garnka wsypać gorczycę, pieprz oraz ziele angielskie, dodać trochę soli, liść laurowy i miód. Wlać wino oraz ocet. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
  4. Zalewę studzić ok. 10 minut i zalać nią roladki. Naczynie nakryć pokrywką albo folią aluminiową i wstawić na 12 godzin do lodówki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE