Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Śledzie z fasolą w sosie sojowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk płatów śledzia marynowanego
  • 1 sztuka cebula
  • 4 łyżki  białej fasoli
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • 1 sztuka płaska łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżka  oleju
  • kilka kawałków czerwonej papryki
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Płaty śledzia zroluj i zepnij wykałaczką. Następnie ułóż je na talerzu.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj fasolę, imbir, sos sojowy oraz cukier. Wymieszaj i smaż do czasu, aż wyparuje nadmiar płynu.
  3. Ułóż fasolę dookoła płatów śledziowych. Całość udekoruj papryką i natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE