Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
6 sztuk płatów śledzia marynowanego
1 sztuka cebula
4 łyżki białej fasoli
2 łyżki sosu sojowego
1 sztuka płaska łyżeczka imbiru
1 łyżeczka cukru
1 łyżka oleju
kilka kawałków czerwonej papryki
natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płaty śledzia zroluj i zepnij wykałaczką. Następnie ułóż je na talerzu.
- Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj fasolę, imbir, sos sojowy oraz cukier. Wymieszaj i smaż do czasu, aż wyparuje nadmiar płynu.
- Ułóż fasolę dookoła płatów śledziowych. Całość udekoruj papryką i natką pietruszki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka