Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 6 sztuk płatów śledzia marynowanego
- 1 sztuka cebula
- 4 łyżki białej fasoli
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 sztuka płaska łyżeczka imbiru
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka oleju
- kilka kawałków czerwonej papryki
- natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płaty śledzia zroluj i zepnij wykałaczką. Następnie ułóż je na talerzu.
- Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj fasolę, imbir, sos sojowy oraz cukier. Wymieszaj i smaż do czasu, aż wyparuje nadmiar płynu.
- Ułóż fasolę dookoła płatów śledziowych. Całość udekoruj papryką i natką pietruszki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka