Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ślimaczki szpinakowo-łososiowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  (375 g) ciasta francuskiego
  • 400 g  mrożonego szpinaku w liściach
  • 250 g  łososia wędzonego w plastrach
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 sztuka żółtko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak podsmaż na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż wszystko razem do momentu, aż odparuje płyn, mieszając od czasu do czasu. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotowy farsz zdejmij z ognia i odstaw do wystygnięcia.
  2. Ciasto francuskie rozwiń, wyłóż na nie farsz szpinakowy, a na wierzchu ułóż plastry łososia. Zwiń ciasto wzdłuż dłuższego brzegu, tworząc roladę. Krawędź ciasta posmaruj rozkłóconym żółtkiem, by się dobrze skleiło.
  3. Tak przygotowaną roladę pokrój na plastry o grubości 2 cm. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej plastry rolady. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE