Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Śliwki w boczku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 300 g  przerośniętego wędzonego boczku, pokrojonego na cienkie plasterki
  • 300 g  miękkich suszonych śliwek kalifornijskich bez pestek
  • pieprz czarny
  • wykałaczki do spięcia

Sposób przyrządzania:

  1. Ostrym nożem odkroić skórkę od boczku. Plasterki przekroić na 2 lub 3 części. W każdy kawałek boczku zawinąć suszoną śliwkę. Całość spiąć wykałaczką.
  2. Roladki obsmażyć dookoła bez dodatku tłuszczu na dużej teflonowej patelni albo wstawić na 5-8 minut do nagrzanego w temperaturze 180 stopni piekarnika. Po wyjęciu do smaku posypać pieprzem. Podawać na gorąco.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 35


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE