Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2023 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Smażona fasolka z parmezanem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 kg  strąków zielonej fasoli
  • 10 ml  oliwy z oliwek
  • 1 szczypta  granulowanego czosnku
  • pieprz. sól i ostra papryka
  • 50 g  parmezanu

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni
  2. Blachę do pieczenia wyłóż folią alumniową. Uóż na niej fasolkę i skrop oliwą. Dopraw o smaku solą, pieprzem, oraz papryką
  3. Piecz 10 minut, po czym wyjmij blachę, potrząśnij nią delikatnie tak, aby strąki się nieco przemieszały i wstaw na kolejne pięć minut
  4. Gotową fasolkę posyp tartym parmezanem. Tak przygotowaną jarzynkę może podawać z ziemniakami, bądź ryżem, świetnie też komponuje się z pieczonymi mięsami
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE