Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Smażona fasolka z parmezanem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 kg  strąków zielonej fasoli
  • 10 ml  oliwy z oliwek
  • 1 szczypta  granulowanego czosnku
  • pieprz. sól i ostra papryka
  • 50 g  parmezanu

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni
  2. Blachę do pieczenia wyłóż folią alumniową. Uóż na niej fasolkę i skrop oliwą. Dopraw o smaku solą, pieprzem, oraz papryką
  3. Piecz 10 minut, po czym wyjmij blachę, potrząśnij nią delikatnie tak, aby strąki się nieco przemieszały i wstaw na kolejne pięć minut
  4. Gotową fasolkę posyp tartym parmezanem. Tak przygotowaną jarzynkę może podawać z ziemniakami, bądź ryżem, świetnie też komponuje się z pieczonymi mięsami
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karafka

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE