Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Spiralki rybne z pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 12 osób


Składniki

  • 6 sztuk solonych filetów śledziowych
  • 6-8 sztuk połówek suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 łyżka  masła
  • 6 sztuk niewielkich korniszonów
  • 1/3 łyżeczki  grubo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  suszonego tymianku
  • 12 sztuk małych kromek ciemnego pieczywa z ziarnami słonecznika
  • kilka gałązek koperku
  • słupki cukinii

Sposób przyrządzania:

  1. Płaty śledziowe zalej zimną wodą i mocz 3-4 godziny, kilkakrotnie zmieniając wodę. Następnie wyjmij, osusz.
  2. Suszone pomidory przełóż na sitko, dokładnie odsącz zachowując zalewę. Połówki pomidorów pokrój na duże kawałki.
  3. Filety śledziowe posyp grubo mielonym pieprzem oraz suszonym tymiankiem. Skrop zachowaną zalewą z pomidorów, szczelnie przykryj je folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
  4. Następnie obierz cebulę, pokrój w cienkie plasterki i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  5. Zamarynowane filety przekrój wzdłuż na pół. To samo zrób z korniszonami.
  6. Z kromek pieczywa wytnij foremką gwiazdki. Na każdej stawiaj pionowo po połówce ogórka. Wokół owijaj paseczki śledziowe, jednocześnie dokładając kawałeczki suszonych pomidorów oraz po odrobinie cebuli. Uformuj spiralki. Całość zepnij wykałaczkami. Udekoruj gałązkami koperku i słupkami cukinii.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE