Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 500 sztuk żabnicy
- sól morska
- 1 sztuka czerwona papryka
- 8 sztuk obranych krewetek gamba
- trochę oliwy
- pieprz
- ostra papryka w proszku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę pokroić w kawałki wielkości 4 cm. Natrzeć solą i odstawić na około 15 minut. Paprykę oczyścić, umyć i przepołowić. Usunąć nasadę ogonka oraz pestki i pokroić na 12 pasków.
- Kawałki ryby, krewetki i paprykę nadziać na szpadki. Posmarować oliwą i posypać pieprzem.
- Szaszłyki piec 2 minuty pod gorącym grillem, odwrócić, ponownie posmarować odrobiną oliwy, posypać ostrą papryką i grillować jeszcze 2 minuty.
Źródło przepisu: książka kucharska