Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Szaszłyk z suszonymi śliwkami i szynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 24 sztuki kawałki mięsa z kurczaka z piersi (ok.80dag)
  • 1 łyżka  przyprawy do drobiu
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 6 sztuk ziarenek kolendry
  • pieprz cayenne
  • 12 sztuk cienkich plastrów wędzonej szynki
  • 12 sztuk dużych suszonych śliwek
  • 1 łyżka  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Kawałki kurczaka oprószyć przyprawą do drobiu. Szczypiorek drobno posiekać, połowę dodać do mięsa. Doprawić rozgniecioną kolendrą i pieprzem cayenne. Całość dobrze wymieszać, by przyprawy okleiły wszystkie kawałki mięsa.
  2. Plastry szynki przekroić na pół na wąskie paski, śliwki namoczyć (10min.). Owinąć kawałki kurczaka plastrami szynki i nabijać na szpaki, na przemian z osączonymi śliwkami. Piec na ruszcie lub patelni grillowej 10-15 min. obracając, by się zrumieniły ze wszystkich stron, ale się nie przypaliły. Posypać resztą szczypiorku.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta moje gotowanie


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE