Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
4 sztuki pojedyncze piersi z kurczaka
sól
mały słoiczek pesto z suszonych pomidorów
8 sztuk plasterków surowej szynki
1 pęczek bazylii
6 łyżek oliwy
świeży tymianek do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso oprószyć solą, rozłożyć na desce, przykryć folią i rozbić. Zdjąć folię, posmarować filety pomidorowym pesto, przykryć plasterkami szynki i listkami bazylii.
- Filety zwinąć w roladki, przyciąć i odłożyć nierówne końce, resztę pokroić w poprzek na ok.2 cm kawałki. Nabić na szpadki. Piec 15-20 min. Podawać posypane listkami tymianku.
Źródło przepisu: gazeta moje gotowanie