Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
10 plastrów gotowanej szynki
3 sztuki jajka ugotowane na twardo
100 g zielonego groszku
majonez
- Dodatkowo
natka pietruszki
1 sztuka pomidor
1/2 sztuki cytryny
1/2 sztuki papryki
kilka pieczarek marynowanych
250 ml bulionu drobiowego
żelatyna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Plasterki szynki posmaruj majonezem, ułóż na nich kawałki jajek oraz groszek i zwiń w rulony. Gotowe ruloniki układaj na talerzu.
- Udekoruj natką pietruszki, papryką, pieczarkami, pozostałym groszkiem, pomidorem i cytryną.
- Bulion zagotuj i rozpuść w nim tyle żelatyny, ile podano w przepisie na opakowaniu. Ostudź i zalej powstałą galaretą ruloniki z szynki.
- Wstaw do lodówki, by stężało.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka