Przygotowanie:
Kuchnia:
tajska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- Nadzienie
1/4 szklanki posiekanych dymek
50 dag mielonej wieprzowiny
2 łyżeczki startego imbiru
1 sztuka posiekana czerwona papryka
2/3 szklanki poszatkowanej kapusty
1 sztuka zmiażdżony ząbek czosnku
1/4 łyżeczki oleju sezamowego
1-2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
1 sztuka jajko
sól
pieprz
60 sztuk placków na won tony
mąka kukurydziana
2 łyżki oleju
- Sos
1 łyżka sosu rybnego
3 łyżki soku z limonki
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki startego imbiru
po 1 łyżce posiekanych listków mięty i kolendry
sól
pieprz
|
|
|























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!