Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Tartinki z serkiem czosnkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba razowego
  • 3 łyżki  majonezu
  • 8 sztuk plasterków wędzonej szynki
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 250 g  kremowego serka białego
  • 2 ząbki  czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • pieprz
  • ketchup

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dokładnie wymieszać z kremowym serkiem. Listki bazylii opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i drobno posiekać. Do serka dodać sól, pieprz oraz bazylię. Całość jeszcze raz wymieszać. Tak przygotowany serek wstawić do lodówki na ok. 30 minut.
  2. Szklanką lub foremką do ciastek wykrawać z kromek chleba razowego kółka. Następnie każde posmarować majonezem i ułożyć na nich wycięte z plasterków szynki (powinny mieć odrobinę mniejszą średnicę niż kółka z chleba).
  3. Ogórek dokładnie umyć i pokroić w plasterki (wraz ze skórką). Plasterki warzywa ułożyć na szynce.
  4. Łyżką formować kulki z serka czosnkowego i nakładać je na plasterki ogórka. Czerwoną paprykę umyć i pokroić w paski. Wierzch tartinek udekorować ketchupem, małym kawałkiem papryki oraz opłukanymi gałązkami koperku. Przed podaniem przekąskę przez chwilę chłodzić w lodówce.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE