Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
200 sztuk borowików
2-3 łyżki oleju czosnkowego
sól
pieprz
5 sztuk jajek
2 łyżki oliwy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby oczyścić, wytrzeć papierowym ręcznikiem albo opłukać i dobrze osuszyć.
- Borowiki pokroić w plastry i włożyć do miski. Skropić oliwą czosnkową, doprawić solą i pieprzem.
- Jajka ubić w misce na pianę, wymieszać z grzybami.
- Na patelni rozgrzać powoli olej. Nałożyć masę grzybowo-jajeczną i poczekać aż się zetnie, zmniejszyć ogień.
- Tortillę odwrócić za pomocą talerza i również wierzch usmażyć na brązowo. Pokroić w kostkę i podawać na ciepło albo na zimno nadziane na drewniane szpadki.
Źródło przepisu: książka kucharska