Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tortilla z borowikami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk borowików
  • 2-3 łyżki  oleju czosnkowego
  • sól
  • pieprz
  • 5 sztuk jajek
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyścić, wytrzeć papierowym ręcznikiem albo opłukać i dobrze osuszyć.
  2. Borowiki pokroić w plastry i włożyć do miski. Skropić oliwą czosnkową, doprawić solą i pieprzem.
  3. Jajka ubić w misce na pianę, wymieszać z grzybami.
  4. Na patelni rozgrzać powoli olej. Nałożyć masę grzybowo-jajeczną i poczekać aż się zetnie, zmniejszyć ogień.
  5. Tortillę odwrócić za pomocą talerza i również wierzch usmażyć na brązowo. Pokroić w kostkę i podawać na ciepło albo na zimno nadziane na drewniane szpadki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE