Dzisiaj jest: Piątek, 07.05.2021 Imieniny: Ludmiły i Gizeli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Tortilla z borowikami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk borowików
  • 2-3 łyżki  oleju czosnkowego
  • sól
  • pieprz
  • 5 sztuk jajek
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyścić, wytrzeć papierowym ręcznikiem albo opłukać i dobrze osuszyć.
  2. Borowiki pokroić w plastry i włożyć do miski. Skropić oliwą czosnkową, doprawić solą i pieprzem.
  3. Jajka ubić w misce na pianę, wymieszać z grzybami.
  4. Na patelni rozgrzać powoli olej. Nałożyć masę grzybowo-jajeczną i poczekać aż się zetnie, zmniejszyć ogień.
  5. Tortillę odwrócić za pomocą talerza i również wierzch usmażyć na brązowo. Pokroić w kostkę i podawać na ciepło albo na zimno nadziane na drewniane szpadki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE