Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Tortilla ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk szpinaku
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka duża cebula
  • oliwa
  • 25 sztuk orzeszków pinii
  • 5 sztuk jajek
  • gruba sól

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak oczyścić, dokładnie opłukać i osączyć. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć. Cebulę obrać, posiekać i zarumienić na rozgrzanej oliwie.
  2. Dodać szpinak i ziemniaki, mieszać tak długo, aż liście szpinaku zmiękną. Wyjąć i odsączyć. Do ubitych na puszystą masę jajek dodać orzeszki pinii. Masę wymieszać z ziemniakami i cebulą.
  3. Masę jajeczno-ziemniaczaną wylać na patelnię, posolić i smażyć na oliwie 5 minut, aż potrawa się zetnie. Zmniejszyć ogień, odwrócić tortillę i usmażyć wierzch na jasny brąz. Pokroić tortillę w kostkę i podawać na zimno.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE