Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Toskańskie crostini


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba tostowego
  • 10 dag  mozzarelli
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  drobno posiekanej natki pietruszki
  • 4 sztuki filety z sardeli
  • 2 łyżki  kaparów
  • 6 łyżek  oliwy
  • 1/4 łyżeczki  białego pieprzu
  • 3 łyżki  wydrylowanych czarnych oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Z każdej kromki odkrój skórkę i przekrój ją na pół.
  2. Mozzarellę odsącz z zalewy, osusz i pokrój w plastry. Czosnek obierz i 2 ząbki przeciśnij przez praskę.
  3. Filety z sardeli, kapary, 2 pokrojone ząbki czosnku i natkę utrzyj z 3 łyżkami oliwy na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem.
  4. Kromki posmaruj 3 łyżkami oliwy i opiecz w piekarniku w 250 st. C na złoty kolor.
  5. Jeszcze gorący chleb natrzyj pozostałym czosnkiem, posmaruj kremem z sardeli. Na wierzch połóż plastry mozzarelli i czarne oliwki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE