Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 7 - 8 osób
Składniki
8 sztuk kromek białego chleba
10 dag wędzonki krotoszyńskiej
25 dag tłustego twarogu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1/2 szklanki posiekanej białej części pora
2 łyżki łagodnej musztardy
1/2 łyżki pikantnego ketchupu
4 łyżki startego żółtego sera
1 łyżka masła
sól
pieprz
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z kromek odkrój skórkę. Wędzonkę zmiel.
- Twarożek utrzyj z posiekaną natką pietruszki, zmieloną wędzonką, posiekanym porem, musztardą i ketchupem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Kromki posmaruj masłem z obu stron, ułóż na blasze do pieczenia. Na każdej kromce rozsmaruj porcję pasty mięsno-twarogowej. Wierzch posyp startym serem.
- Piecz w temperaturze 250 st. C, dopóki ser się nie rozpuści.
Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!