Przygotowanie:
Kuchnia:
niemiecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki kromki chleba pszennego lub razowego duże kromki
- 6 dag masła roślinnego
- 4 sztuki jaja
- 1 szczypta soli
- 15 dag wędzonego węgorza lub makreli
- 2 łyżeczki drobno posiekanej natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kromki chleba opiec w piekarniku. Rozgrzać masło i usmażyć na nim niezbyt ściętą jajecznicę.
- Ściągnąć skórkę z ryby i wyjąć wszystkie ości.Pokroić w paski grubości palca. Na drugiej patelni rozgrzać resztę masła i zagrzać w nim pokrojoną rybę. Na kromki położyć najpierw jajecznicę, potem kawałki węgorza lub makreli. Posypać natką.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis