Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Tosty kilońskie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kromki chleba pszennego lub razowego duże kromki
  • 6 dag  masła roślinnego
  • 4 sztuki jaja
  • 1 szczypta  soli
  • 15 dag  wędzonego węgorza lub makreli
  • 2 łyżeczki  drobno posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki chleba opiec w piekarniku. Rozgrzać masło i usmażyć na nim niezbyt ściętą jajecznicę.
  2. Ściągnąć skórkę z ryby i wyjąć wszystkie ości.Pokroić w paski grubości palca. Na drugiej patelni rozgrzać resztę masła i zagrzać w nim pokrojoną rybę. Na kromki położyć najpierw jajecznicę, potem kawałki węgorza lub makreli. Posypać natką.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE