Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 7 - 8 osób
Składniki
8 sztuk kromek chleba tostowego
45 g masła
2 sztuki winne jabłka
5 ml soku z cytryny
12 g płynnego miodu
8 plastrów szynki z indyka
8 plastrów żółtego sera
|
|
Sposób przyrządzania:
- Chleb opiecz na jasnozłoty kolor.
- Sok z cytryny utrzyj z miodem. Jabłka obierz, oczyść z nasion, pokrój w plastry i polej je sosem miodowo-cytrynowym. Smaż na łyżce stopionego masła, żeby lekko zmiękły.
- Kromki chleba posmaruj pozostałym masłem. Na środku każdej ułóż plasterki jabłek, przykryj je plastrem szynki i plastrem sera. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 st. C.
Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem