Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tosty z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba tostowego
  • 45 g  masła
  • 2 sztuki winne jabłka
  • 5 ml  soku z cytryny
  • 12 g  płynnego miodu
  • 8 plastrów  szynki z indyka
  • 8 plastrów  żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb opiecz na jasnozłoty kolor.
  2. Sok z cytryny utrzyj z miodem. Jabłka obierz, oczyść z nasion, pokrój w plastry i polej je sosem miodowo-cytrynowym. Smaż na łyżce stopionego masła, żeby lekko zmiękły.
  3. Kromki chleba posmaruj pozostałym masłem. Na środku każdej ułóż plasterki jabłek, przykryj je plastrem szynki i plastrem sera. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE