Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tosty z kremem feta


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 17.5 dag  sera feta
  • 10 dag  serka ricotta
  • 3 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  posiekanych listków mięty
  • 1/2 łyżeczki  grubo mielonego pieprzu
  • 8 sztuk kromek ciemnego chleba
  • 2 sztuki pomidory
  • 8 sztuk listków mięty
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Ricottę wrzuć do miski, dodaj oliwę i pieprz. Utrzyj na gładki krem. Ser feta pokrusz do ricotty, dodaj posiekaną miętę, sól i pieprz. Wymieszaj, przykryj i schłodź w lodówce.
  2. Pomidory umyj, osusz i pokrój na 8 plastrów. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oliwy i podsmaż na niej plastry pomidora.
  3. Każdą kromkę chleba posmaruj równomiernie pastą serową i połóż na niej plaster usmażonego pomidora.
  4. Blachę posmaruj pozostałą oliwą. Ułóż na niej tosty. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 250 st. C.
  5. Przed podaniem udekoruj listkami mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE