Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki zwykłe bułki
margaryna
4 sztuki kotlety z piersi kurczaka
4 plastry ananasa z puszki
1 sztuka duża cebula
10 dag sera gouda
przyprawa do kurczaka
olej
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój na 4 kotlety, oprósz przyprawą do kurczaka i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażonego kurczaka zdejmij z ognia, a na tłuszcz po jego smażeniu wrzuć pokrojoną w talarki cebulę. Lekko oprósz ją solą i zeszklij.
- Plastry ananasa odsącz z zalewy. Ser starkuj na tarce o drobnych oczkach.
- Bułki przekrój na pół, posmaruj margaryną i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Na każdej bułce ułóż usmażonego kurczaka, podsmażoną cebulę i plaster ananasa. Wierzch posyp startym serem. Piecz 5 minut w temperaturze 250 st. C.
- Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka