Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Tosty z mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek pieczywa tostowego
  • 20 dag  mozzarelli
  • 3 łyżki  masła
  • 3 ząbki  czosnku
  • 8 plastrów  wędzonej szynki
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/4 łyżeczki  mielonej gałki muszkatołowej
  • 8 sztuk listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę i pokrój w plastry. Czosnek obierz i posiekaj.
  2. Kromki posmaruj masłem z obu stron, ułóż na żaroodpornym półmisku. Każdą posyp posiekanym czosnkiem, przykryj plasterkiem szynki, a potem plastrem pomidora posypanym solą i pieprzem. Na wierzch połóż plaster mozzarelli i oprósz gałką muszkatołową.
  3. Piecz 10 minut w 200 st. C. Przed podaniem udekoruj listkiem bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE