Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tosty z pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba tostowego
  • słoiczek sosu pesto
  • słoik suszonych pomidorów
  • 15 dag  startego parmezanu
  • 1 łyżka  oliwy
  • 8 sztuk listków bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb opiec w tosterze lub na blasze w piekarniku. Posmarować sosem pesto i na każdej kromce ułożyć kawałek suszonego pomidora. Wierzch posypać parmezanem.
  2. Tak przygotowane tosty zapiekać w nagrzanym do 200 st. C piekarniku do momentu aż ser się roztopi.
  3. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE