Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tosty z tuńczykiem i cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek pieczywa tostowego
  • 1 łyżeczka  masła
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka młoda cukinia
  • 4 sztuki wydrylowane zielone oliwki
  • 4 plastry  żółtego sera
  • 1 łyżka  zielonych listków tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w grube plastry. Cebulę obierz, sparz wrzątkiem i pokrój w cienkie plasterki. Cukinię umyj, osusz i pokrój w paski. Oliwki pokrój w plasterki.
  2. Na 4 tostach rozłóż plastry cebuli, kawałki tuńczyka, plastry pomidora i oliwek oraz paski cukinii. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem.
  3. Pozostałe 4 kromki posmaruj masłem i obłóż plastrami sera. Tak przygotowane kromki przykryj kromkami z tuńczykiem.
  4. Zapiekaj 5 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE