Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tosty z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 sztuka bagietka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 40 g  oliwy
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 15 dag  pokrojonego w cienkie plasterki sera gouda
  • 3 sztuki pomidory
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Bagietkę pokrój w ukośne plastry, opiecz je na blasze.
  2. Czosnek obierz, posiekaj i utrzyj z oliwą i solą. Pomidory umyj, osusz i pokrój na tyle plastrów, ile jest kromek bułki. Tuńczyka odsącz.
  3. Każdy tost posmaruj z obu stron oliwą z czosnkiem. Na wierzch połóż plaster pomidora, porcję tuńczyka, plaster sera i posiekaną natkę pietruszki.
  4. Przygotowane tosty ułóż na blasze, wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 st. C. Zapiekaj, aż ser się roztopi.
Smacznego!


Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE