Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
1 łyżka przecieru z mango,
6 łyżek majonezu,
sól i pieprz,
kilka liści sałaty,
pół ogórka,
35 dag wędzonej szynki, polędwicy lub chudego boczku,
plasterki świeżego mango.
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Majonez utrzeć z łyżką przecieru z mango lub kawałkami świeżego owocu. Przyprawić solą i pieprzem.
- Talerz udekorować liśćmi sałaty i plasterkami ogórka.
- Na sałacie ułożyć cienkie plasterki wieprzowiny i kilka kawałków mango.
- Na środku położyć trochę majonezu z mango, a resztę podać w oddzielnym naczyniu.























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!