Dzisiaj jest: Czwartek, 09.07.2020 Imieniny: Zenona i Weroniki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zawijaski z chrupiącymi warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 12 dag  dużych plasterków gotowanej szynki
  • 4 sztuki gałązki selera naciowego
  • 2 sztuki duże marchewki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  octu winnego
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać marchewkę, oczyścić seler. Warzywa pociąć w słupki. Oliwę utrzeć z solą i pieprzem. Dodać ocet. Ubić na jednolity sos. Polać nim pokrojone warzywa. Odstawić je na pół godziny.
  2. Rozłożyć warzywa na plasterkach wędliny i ciasno zawinąć. Zawijaski podawać z zimnym sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE