Dzisiaj jest: Środa, 21.04.2021 Imieniny: Feliksa i Anzelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zawijaski z chrupiącymi warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 12 dag  dużych plasterków gotowanej szynki
  • 4 sztuki gałązki selera naciowego
  • 2 sztuki duże marchewki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  octu winnego
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać marchewkę, oczyścić seler. Warzywa pociąć w słupki. Oliwę utrzeć z solą i pieprzem. Dodać ocet. Ubić na jednolity sos. Polać nim pokrojone warzywa. Odstawić je na pół godziny.
  2. Rozłożyć warzywa na plasterkach wędliny i ciasno zawinąć. Zawijaski podawać z zimnym sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE