Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zielone oliwki w soku pomarańczowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk oliwek zielonych ze słoika
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1 sztuka cytryna
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwki dobrze osączyć na sitku, włożyć do zamykanego naczynia. Pomarańczę i cytrynę dobrze sparzyć, dokładnie osuszyć i zetrzeć z nich skórkę, wymieszać z oliwkami.
  2. Cytrynę i pomarańczę wycisnąć, 2-3 łyżki soku cytrynowego i pomarańczowego wlać do oliwek.
  3. Wszystko posypać świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Naczynie szczelnie zamknąć i mocno nim wstrząsnąć.
  4. Oliwki przed spożyciem trzymać w zalewie co najmniej 2 dni, aby naciągnęły. Przez ten czas często wstrząsać słoikiem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE