Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
750 sztuk małych ziemniaków, ugotowanych na półtwardo
sól morska
100 sztuk kiełbasy chorizo
125 sztuk boczku
oliwa do smażenia
3 sztuki posiekane ząbki czosnku
1/2 sztuki pączka posiekanej natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki umyć i gotować 15-20 minut w bardzo mocno osolonej wodzie, tak, aby pływały na powierzchni. Następnie odcedzić.
- Chorizo i boczek pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Dodać czosnek i smażyć 1 minutę, dodać natkę pietruszki. Wszystko połączyć z ziemniakami.
- Posypać solą i potrząsnąć od czasu do czasu garnkiem, aż składniki dobrze się wymieszają. Od razu podawać.
Źródło przepisu: książka kucharska