Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ziemniaki z chorizo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 750 sztuk małych ziemniaków, ugotowanych na półtwardo
  • sól morska
  • 100 sztuk kiełbasy chorizo
  • 125 sztuk boczku
  • oliwa do smażenia
  • 3 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 1/2 sztuki pączka posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyć i gotować 15-20 minut w bardzo mocno osolonej wodzie, tak, aby pływały na powierzchni. Następnie odcedzić.
  2. Chorizo i boczek pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Dodać czosnek i smażyć 1 minutę, dodać natkę pietruszki. Wszystko połączyć z ziemniakami.
  3. Posypać solą i potrząsnąć od czasu do czasu garnkiem, aż składniki dobrze się wymieszają. Od razu podawać.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE